ʻO nā mono-ʻaiʻoi loa

Mono-ʻai, kahi e pili ana i ka hoʻohanaʻana i ka hua mua o hoʻokahi huahana no nā lā he nui, kōkua i ka manawa pōkole e hoʻokuʻu i nā paona hou ae hoʻokomo iāʻoe iho i mua o ka hanana nui. E ho'āʻo kākou eʻike i kahi o nā kinikini pono loa.

E wikiwiki a palekana i ke kaumaha

Hoʻomaopopo kekahi poʻe meaʻai i kaʻaiʻana i kahi huahana no ka wā lōʻihi he meaʻino ia i ke olakino, no laila ua lawa pinepine e pili i kahi 2-4 mau lā no ka loaʻaʻana o nā hopena kūlohelohe aʻaʻole e hōʻino i kou kino.

ʻO kaʻai pākahi kūpono loa no ka pohō kaumaha

Nui nā kānaka eʻike nei i ka buckwheat mono-diet i hoʻokahi o nā mea maikaʻi loa. Pono pono e pili i ia no 3 mau lā. I kēlā lā kēia lā, ponoʻoe eʻai i ka nui o kaʻai i nā māhele 4 i māheleʻia, a ponoʻoe e kuke i keʻano maʻamau. 2 mau kīʻaha o ka holoi buckwheat i hoʻokomoʻia i loko o ke kōkomo, e hoʻopiha i 1.5 liters o ka wai e hoʻolapalapa, e uhi a waiho i ka pō ma ka papa. I ke kakahiaka, e puʻunaue i ka hua porridge i 4 mau'āpana. Ma waho aʻe o ka buckwheat iʻaeʻia e inu iʻelua mau aniani wai waiʻona mai ka'ekena, a ma ka pō e hiki iāʻoe ke hāʻawi i ke aniani o ke kele momona. Ināʻaʻoleʻoe makemake i ka buckwheat porridge , hiki iāʻoe ke pani i ka laiki a iʻole ka oatmeal, nā kaumāmā ma luna o lākou e hāʻawi i nā hopena maikaʻi.

ʻO ka mono-ʻai kūkoma ke kōkua i ka liloʻana o ka mea kaumaha i ka wikiwiki, aʻikeʻiaʻo ia kekahi o nā mea maikaʻi loa. Pono pono e lawe i 6 mau kukama a me nā greens nui, e hoʻomākaukau i kahi salakeke mai ia mau mea, e hoʻopihaʻia me kaʻonaʻona momona liʻiliʻi, aʻai i loko o 3 a 4ʻokoʻa. Inā he paʻakikī e hakakā me ka pōloli, hiki iāʻoe ke hōʻiliʻili iʻelua mau'āpana o ka meli maloʻo maloʻo i ka salakeke kūkoma, a ma keʻano he meaʻai, hoʻokahi manawa i ka lā, eʻai i ka hua, koe wale ka maiʻa.

Hiki, inā ma mua o kou hoʻonohonohoʻana i nā meaʻai hoʻokahi, e nīnauʻoe i kāu kauka,ʻoiai inā he mau maʻi kūloheloheʻoe.