ʻO ka moʻomeheu leo ​​o ka'ōlelo

Hiki i kā mākou'ōlelo ke haʻi nui i ko mākouʻano a me ko mākouʻano. Hiki keʻikeʻia kekahi mea i kaʻike muaʻana i kahi manaʻo, a ma hope o ka haʻiʻana i kekahi mau hua'ōlelo -ʻano'ē loa. ʻO ia ke kumu o ka lono maikaʻi o ka'ōleloʻana kekahi o nā mea nui o ko mākou kiʻi.

ʻO ke kuʻuna leo o ka'ōlelo e hōʻike ana i kahi'ōpilikia o nāʻanoʻokoʻa a me nā akamai:

Kaʻike o ka moʻomeheu hula o ka'ōlelo

ʻO ka hoʻokumuʻana i ka moʻomeheu maikaʻi o ka'ōleloʻana,ʻo ia ka uluʻana o ka hanu'ōlelo a me ka hoʻoloheʻana i ka'ōlelo. Ināʻaʻohe kanaka i lohe i kaʻokoʻa ma waena o nā koho kūpono a me nā mea hewaʻole aʻaʻole hiki ke pale i ka hanuʻana, a laila, hikiʻole ke holomua ka papa hana o ka'ōlelo kūpono.

ʻO ka hoʻokumuʻiaʻana o ka moʻomeheu maikaʻi o ka'ōlelo ke kumu mai i ka'ōpiopio. Mālama nā mākua i keʻano o ka'ōlelo. I nā mea koʻikoʻi, hikiʻole ke hana i kēia mākau i nā moʻo olala o nā'ōpani'ōlelo, nā'ōlohelohe a iʻole ka hoʻiʻana o ka manaʻo. Akā ināʻaʻole lawa nā mākua i ka moʻomeheu'ōlelo,ʻaʻole ia he manaʻoʻaʻole he kanaka e pale i kēia pā. Hoʻomaopopo ka hoʻonaʻauaoʻana i ka moʻomeheu kūlohelohe o ka'ōlelo ma kaʻike makahiki, inā e hoʻoikaika a me nā hana e hana i kēia.

Ka hoʻomohalaʻana i ka moʻomeheu hula o ka'ōlelo

Inā makemakeʻoe e hoʻomohala i kāuʻano kuʻuna'ōlelo o ka'ōlelo, e hana i kēia mau mea:

  1. E hoʻoholo i nā nāwaliwali o kāu'ōlelo.
  2. Hoʻohui i nā hiʻohiʻona o ka'ōlelo kūpono no ka hoʻoloheʻana.
  3. Hoʻonui me ke kōkuaʻana o nā 'ōlelo-twvers diction .
  4. Aia ma kou manamana lima (ma ka lolouika) he papalukalikalikaluma a me kahi puke wehewehe'ōlelo, a he maʻalahi ke ho'ākāka i ka'ōlelo hoʻopiʻi kū'ē.
  5. E ho'āʻo e hōʻoki i nā hua'ōlelo o ka pahu hoʻopunipuni a mai nā hua'ōlelo-parasites āu e hoʻohana pinepine ai.