ʻO Lymphocytosis -ʻAiaʻia a me nā Kuʻuna

ʻO ka Lymphocytosis he pilina (e like me ka hapene o nā leukocytes'ē aʻe) aiʻole ka piʻi nuiʻana o ka helu o nā lymphocytes i ke koko. Hoʻonāukiuki pinepineʻia e nāʻano maʻi pīpī, nā maʻi inflammatory a me nā purulent-inflammatory, nā maʻi o ka lolo, a me kekahi mauʻano loea a me keʻano physiological.

Nā Symptoms of lymphocytosis

Ma muli o ka hanaʻana o lymphocytosis i ke kumu o kahi maʻi pilikino, hiki keʻano likeʻole kona mau hōʻailona, ​​ma muli o ke kumu i kumuʻia.


Nā hōʻike o nā lolomphotostosis

Ma ka pinepineʻole,ʻo ka hoʻonuiʻana i ka helu o nā lymphocytes a iʻole ka haʻiʻana i ka lālā, he hōʻailona kūlohelohe maoli nō ia o kekahi kanaka i ka maʻi. I kēia hihia,ʻo ka mea maʻi ke loaʻa nā hōʻailona o ka maʻi e like ana. A pinepine pinepine, ma keʻano he lohi, ka papa hana hoʻopunipuni lōʻihi,ʻo ka lymphocytosis he asymptomatic a loaʻa i ka loiloi, i ka wā e hele ai nā ho'āʻo. Ma nā hihia koʻikoʻi, hiki i ka hōʻehaʻana i ka leukocyte pale ke hoʻonui i nā lolmph nodes , nā wāwae, i kekahi manawa - ke ake.

Nā hōʻailona o ka lymphocytosisʻino

I kēia hihia, ke kamaʻilio nei mākou e pili ana i nā lymphocytosis, i hoʻonāʻia e nā maʻi o ka lolopiu,ʻo ka maʻi leukemia. ʻO ka Lymphoblastic leukemia e hōʻikeʻia ma keʻano kūʻokoʻa o nā pūnaewele e hōʻiliʻili i loko o ke koko, akā,ʻaʻole e hoʻokō i kā lākou hana. ʻO ka hopena, nā puʻukū liʻiliʻi (nā makani) i nāʻano nui e holo i loko o ke koko a hōʻiliʻiliʻia i loko o nā'ōpū, e hoʻohālikelike ana, kaheʻana, nā hanaʻole i ka hana o nā'ōpiopio, i ka piʻiʻana i ke kino o nā maʻi. Me kekahi maʻi like, hoʻonui ka nui o ka hopena lymphocyte i ke koko ma mua o ka manawa ʻano komohana (3 mau manawa aʻoi aku paha). Pēlā nō, hiki i nā lymphocytosis ke hōʻailona o ka leukemia wale nō, akā,ʻo nā maʻi'ē aʻe kekahi e like me ka myeloma a iʻole ke komoʻana o nā kinona o ka maʻi koko i loko o ka iwi o ka iwi.

ʻO keʻano o nā maʻi hanu

ʻOiaiʻo lymphocytosisʻaʻole kahi maʻi kūʻokoʻa,ʻo nā hōʻailonaʻelua a me ka mālama ponoʻana e kau maoli i ka maʻi kūlohelohe. No laila, i nā maʻi o nā maʻi, antipyretic , anti-inflammatory and antiviral drugs. ʻAʻole i loaʻa kahi māmā maʻamau o nā lymphocytosis, aʻo nā mea a pau e hanaʻia e pili ana i ka paleʻana i ka maʻi, ka mumū a me ka hoʻoikaika nui o ka pūnaewele olako.