ʻO ke poʻo e'ōniu ana -ʻo nā kumu

ʻO Vertigoʻaʻole he maʻi, akā, he hōʻailona e hōʻike ana i keʻano o ka maʻi, ka maʻi maʻi, a me kekahi manawa pāʻani, hematopoietic a me nāʻoihana'ē aʻe o ke kino kanaka. Mai hōʻahaʻa i keʻano o kēia hiʻohiʻona. No laila, inā pilikinoʻoe, ponoʻoe eʻike i nā kumu no ke kohoʻana i ka polokalamu nānā pono.

Nā kumu poino o ka noʻonoʻo

Hiki iāʻoe ke hoʻololi aʻaʻoleʻoe i maopopo i ke kumu o ka wiliʻana o kou poʻo? ʻO nā kumu o kēiaʻano he hikiʻole ke hōʻailonaʻia wale nō, akā,ʻanoʻano pilikino hoʻi. Eia kekahi laʻana, hoʻonāukiuki pinepine i ka dizziness ejection o adrenaline i loko o ke koko. ʻO kēia ke kumu o ka hoʻonuiʻia o kaʻenehana o adrenaline ke kumu o ka pīpī o nā kīʻaha koko, ka mea i hanaʻia ai ka lolo o ke kanaka e emi iho ka nui o ke koko ma mua o ka ponoʻole, a laila ua kū mai ka manaʻoʻole o ka uʻi.

ʻO nā kumu e hiki ai i ke poʻo ke pale nui i ka hilinaʻi maikaʻi a iʻole i kaʻike hewa o ka'ōlohelohe. ʻO kēia, ma keʻano maʻamau, ke kū ma kahi kiʻekiʻe, ma nā puʻupuʻu, a i ka wā e hoʻokomo wikiwiki ai i nāʻano likeʻole o ka halihali, ke hoʻomākaukauʻia ko kākou manaʻo no kaʻano like, a keʻike maoli nei kākou i kahiʻano'ē loa.

ʻOʻoe a pale a nāwaliwali? ʻO nā kumu o kēiaʻanoʻano'ē loa. Hiki ke lilo i mau kumuhana, e hoʻonele ai i ka mea,ʻaʻoleʻoe eʻike hou i keʻano.

ʻO kaʻaʻai kaulike

Me kaʻaiʻole,ʻaʻole i loaʻa i ke koko ka waiʻona maʻamau,ʻo ia ka mea mua e hoʻonāukiuki a me nāwaliwali, a laila e hoʻonāwaliwali i ka pūnaewele hoʻoponopono.

Huli ke poʻo a me ka'ā'ī

ʻO ka holomua a me ka wikiwiki o ke poʻo e alakaʻi aku ai i ka uhakiʻana i ke koko i ka lolo a he kanakaʻike i nā pilikia i ka hoʻohuiʻana i nā neʻe a me ka'ākau.

ʻO kekahi mau lāʻau

I kekahi manawa, palekana a i ka wā e lawe ai i nā lāʻau lapaʻau o ka hypoallergenic, nā lāʻau hoʻokūkū paʻakikī, nā lāʻau'alopelo, nā mea maʻamau a me nā kānalua.

ʻO ka'ōlohelohe he hōʻailona o ka maʻi

I kekahi mau kumu, i ka wā e ulu pinepine ai ke poʻo, hiki i ke kumu o ka noʻonoʻo ke kau i ka hana maʻamau o nā hana nui ma ka'ōpū. Hiki iā:

No laila, inā he mau pinepine ke poʻo, ponoʻoe eʻike i nā kumu a mālama i kahi papa hana, a no kēia mea e hoʻopili aku i ke kauka.

ʻO ka Vertigo i loko o kahi keiki e hoʻonāukiuki pinepineʻia e nā kumu hoʻokahi like me ke kanaka makua. Akāʻo ka mea maʻamau i waena o lākou, he mea maʻamau no ke kino o ke keiki, penei:

He aha ka mea e hana ai me ka nūnū?

I ke kakahiaka, hoʻonani, aʻaʻoleʻoe iʻike i ke kumu o kēiaʻano? ʻO ka manaʻo o ka manaʻoʻole o ka neʻeʻana keʻano pinepine kokeʻia ma hope o ka moeʻuhane. E ho'āʻo wale e mālama i ke koena:

  1. E huli i kahi kahi eʻoluʻolu aiʻoe e noho i lalo a moe i lalo.
  2. E ho'āʻo e mālama i kou poʻo a me kou poʻohiwi i ka pae hoʻokahi. E kōkua ana kēia i ka normalize i ke koko i ka lolo. ʻO nā minuke he mau minukeʻole e hana i nā hoʻololi koke, aʻikeʻoe e hala ana ka pale kau.

Ināʻoe e hoʻomau pinepine, e ho'āʻo e hōʻoia i nā kumu, no ka mea,ʻo ka "hana"ʻana o ka hoʻoukaʻana,ʻaʻole ia e hoʻoluʻu iāʻoe i keʻano o nā maʻi a me nā maʻi pilikino.