ʻO Dysplasia o nā hui o ka pale i loko o nā keiki -ʻo nā ala maikaʻi loa e hoʻoponopono ai i nā maʻi

Ma kahi o 2-3% o nā pēpē ma nā ao holoʻokoʻa e pono ai i kahi kōkua kothopedic i nā 12 mau mahina o ke ola. Hiki i kekahi mau keiki keʻike i ka emi iho o nāʻokoʻa o ka wāwae, a hiki ke hōʻeha i nā wāwae. Ināʻaʻole ka manawa kūpono a me ka pololei,ʻo kēia maʻi e hoʻonāukiuki i nā hopena pilikiaʻole.

ʻO Dysplasia o nā hui o ka uhi i nā keiki - kumu

ʻO ke kumu no kaʻikeʻana, no ke aha i manaʻoʻia ai heʻano pilikino,ʻaʻole i hiki. Wahi a nā kumukūʻai loa loa, hiki i nā dysplasia pūnaewele i nā keiki nā kumu ma lalo:

Pehea e weheweheʻia ai ka dysplasia o ka huiʻana o ka wāwae i kahi keiki?

Aia kekahi mau hōʻailona hiki keʻikeʻia i ka nānāʻana, e nānā pono ana i ka pēpē, akā,ʻaʻole i pololei loa kaʻikeʻana. ʻO ke ala maikaʻi loa e hoʻoholo ai i ka dysplasia o nā hui o ka wāwae i ka hilinaʻi i ke keiki - kūpono i kahi kāpili'ōlohelohe inā he kānalua ka maʻi. ʻO ke kauka o nā maʻi pilikino i haʻiʻia ma muli o kona koʻikoʻi a me ka makahiki o nā kuhū.

ʻO ka'ōpipipiʻo Hip i nā keiki ma lalo o hoʻokahi makahiki

E hoʻomaopopo i ka pilikia i nā malama he 12 mua o ke ola, he paʻakikī, no ka meaʻaʻole i'ōwili ka pēpē iʻole e hele. ʻO nā hua mua o ka dysplasia āpau i nā keiki penei:

I nā'ōpiopio maikaʻi,ʻo nā'ūhā iwi-cartilaginous kahi kiʻekiʻe loa. Inā hoʻokomoʻoe i ke keiki ma kou kua a hālaha i kou mau wāwae kuʻi, hiki iāʻoe ke hoʻopā i kou mau kuli i ka honua me ka noiʻoleʻana. ʻO ka dysplasia o nā hui o ka wāwae i mea pale i kēia. ʻO ke kaha o nā hoʻoikaika o hoʻokahi aʻelua paha hopena i ka palena nui, a ua emi ka māmā.

ʻO ka pīpīpī Hip ma nā keiki ma hope o ka makahiki

Ke maʻalahi kaʻikeʻana i ka maʻi i ka pēpē ulu, no ka mea, uaʻikeʻia nā hōʻailona o ka pilikia ma ka nānāʻana home. ʻO ka pīpīpī Hip ma nā keiki - nā hōʻailona:

ʻO nā kolemu o ka dysplasia āpau i nā keiki

Ke hoʻohālikeʻia nei kēiaʻano iwi-cartilaginous e like me ka paʻakikī i 3 mau hui:

  1. Pākuʻi (pre-exertion). ʻAʻole kūpono ke poʻo o ka wahine, hele mālie ia, ua nāwaliwali nā liʻiliʻi a me nāʻiʻo a puni. ʻO kēiaʻano maʻi dysplasia o nā hipakoki i nā keiki heʻoi aku ka laulā ma mua o nā mea'ē aʻe, e pili ana i 2% o nā hihia.
  2. Ka nui (hoʻohālike). Hiki ke hāʻule i ka iwi āpau a hoʻoikaika pono i ka hui, e hanaʻia kēia me ka pāʻaniʻaoʻao. ʻO ka piʻiʻana o kēia mau maʻi he 0.8%.
  3. Heavy (dislocation). Aia ke poʻo o ka iwi ma waho o ka piha hui. Uaʻikeʻia kēiaʻano o ka maʻi ma lalo o ka 0.01% o nā pēpē. ʻO ka dysplasia paʻakikī o nāʻokoʻa lapaʻau ma nā keiki he kino weliweli ia. Lawe ia i nā pilikia a me nāʻano hanaʻole o ka pūnaewele musculoskeletal a ma ke kino.

ʻO ka pīpīpī Hip ma nā keiki - ka lāʻau

ʻO ke ki i ka hopena maikaʻi o ka pilikia i ho'ākākaʻia,ʻo ia ka hoʻouluʻana o ka hoʻomohala osteochondral cartilage ma kahi kūpono e kū ai keʻano - nā pae i haʻaleleʻia mai nāʻaoʻao. ʻO keʻano kūpono a me ka maikaʻi e hana ai i ka dysplasia āpau i loko o nā keiki,ʻo ia ka hoʻohanaʻana i nā polokalamu kūikawā:

No ka hoʻomaluʻana i ka maʻiʻeleʻele a me ka paleʻana, he kūpono ke kūpono, e kau ana i nā diakepe iʻelua mau nui, ma ka hoʻohanaʻana i nā maʻa a me nā halihali ("kangaroos"). Ma keʻano he kākoʻo hoʻomalu, nā'ōlelo hoʻomanaʻo o nā loiloi:

LFK no nā'ōpiopio āpau i nā keiki

Pono e hana i nā hana maʻamau i kēlā me kēia lā no nā mahina 3-24 (e hilinaʻi ana i ka paʻakikī o nā maʻi). He mea pono e hana muaʻia nā gymnastics no ka dysplasia o nā hui o ka wāwae i nā keiki e ke kauka. Ma ka home, hiki iāʻoe ke hana ma hope o ke aʻoʻana. I ka neleʻana o nā mākau kūpono, pono ka pilikia a me kaʻeha i ka pēpē.

Nā hana no ka dysplasia āpau i nā keiki:

  1. Ma ke kūlana ma hope, e paʻa ana i ka kukui, e hoʻolōʻihi i nā wāwae i ka holo kaʻa.
  2. E kuʻuli i kekahi wāwae ma ka kuli a kaomi aku i ka'ōpū, e huki i kekahiʻaoʻao ("keke").
  3. ʻO kahi'ē aʻe, e kulou i nā wāwae ma nā kuli i kahi moku kūlana.
  4. Hoʻohilahi wale i nā lālā a mālie, me kaʻole o ka ikaika ikaika, e hoʻokomo i nā kuli i ka papa.
  5. E kau i kou mau wāwae i lalo, e neʻe i mua a hoʻi i hope, e hoʻohālike i ka pale.
  6. E kiola i kekahi'ui i kekahi a me kekahi (kuʻekuʻe wāwae).
  7. E hoʻokaʻawale i ka lālā a hoʻihoʻi i kahi i mua (ʻaoʻao pae).
  8. E hoʻohuli i ka pēpē ma kona'ōpū. E kuʻuli i nā wāwae ma nā kuli a pēhi i ka papa.
  9. E hoʻopili i nāʻaoʻaoʻelua, e hoʻonā i kahi lima. E komi i ka pelvis i ka honua.
  10. E lawe mai i nā kuʻekuʻe wāwae i ke kahuna me nā wāwae ma kona mau kuli.

ʻO Massage no ka dysplasia āpau i nā keiki

Kūpono nā Orthopedistsʻaʻole e hana i nā kaʻina hana manuahi, akā e nīnau pinepine aku i kahi kahu kūikawā. He mea nui loa kēia inā eʻikeʻia kahi dysplasia o ka huiʻana o ka wāwae i kahi keiki hou -ʻo ka hanaʻana i hana hewaʻole e hoʻonui ia i ke kūlana. Ma ka māmā iki o nāʻano pilikino hiki iāʻoe ke aʻo i ka pākiko ma ke kauka, i ke kipaʻana i kekahi mau papa, a me ka liloʻana i nā hale.

Pehea e mālama ai i ka maʻi pīpopipi i nā keiki e hoʻohana ana i nā kaʻina hana lima:

  1. E hana i nā kuʻi a me nā manamana.
  2. ʻO ka hana massage ma nā femur.
  3. E hoʻopaʻa i nāʻiʻo o ke kua. E hana i kahi maʻi mai kahi mamao.
  4. Hana maikaʻi i nā hihaka. Ke kapa massage mai ka lalo i lalo (i ka pali'āpana), e pākuʻu ana i kaʻili me kou lima.
  5. Eʻoluʻolu e holoi i nā hua a me nā kuʻekuʻe.

ʻO ke kohopili no ka dysplasia o nā hui o ka pale i loko o nā keiki

Hoʻolahalahaʻia keʻano hana physiotherapy ma muli o ka hoʻokomoʻiaʻana o nā kinona konupō i nā kiwi iwi cartilaginous ma lalo o ka hana o kēia manawa. Hoʻopaʻa mauʻia keʻano ināʻikeʻia ka dysplasia o nā hui o ka wāwae i loko o nā'ōpiopio - pono ke kohoʻana i nā mea i hoʻopiliʻia:

ʻO Paraffin no ka dysplasia o nā hui o ka pale i loko o nā keiki

He hopena maikaʻi ka heat i ka mīkini a me ka holoʻana i loko o kaʻiʻo cartilaginic, e wikiwiki ana i kaʻeha a hoʻolōʻihi i ka holo. Hoʻohālikeʻia kaʻano i kākauʻia no ka physiotherapy e hanaʻia me nā koho electrophoresis, gymnastics and massage. Me ke kōkua o paraffin, hiki ke maʻalahi ka dysplasia o nā hui o ka wāwae i ka wikiwiki loaʻana -ʻo ka mālamaʻana i nā keiki me ka hoʻomehanaʻana i nā noi kōkua kōkua:

Nā hopena o ka dysplasia āpau i nā keiki

Inā ua hoʻomakaʻia ke kauʻana o ka hoʻolālā i ka manawa kūpono, ua pau loa kēia mau maʻi me kaʻole o nā pilikia. Ke hanaʻoleʻia ka dysplasia o ka hui o ka wāwae i nā keiki'ōpio, ua holomua. I kekahi manawa, ua koʻikoʻi ke kūlana o ka poino i ka lima i ke kumu o ka hanaʻana i ke kāpena o ke kolopeʻau:

Inā loaʻaʻole ka lāʻau lapaʻau, hiki i nā hopena o ka dysplasia ma nā keiki penei: