ʻO Isenko-Cushing Syndrome -ʻo nā ala maikaʻi loa e paio ai i ka maʻi

ʻO ke kino o ke kino, ke kaumaha o ke kino, ka'ōnaehana pūnaewele a me nā kumuhana physiological e hoʻoponoponoʻia e nā hormones. Hāʻawiʻia lākou e nā'aleʻa kūʻokoʻa - nā'aleʻa a me ka pituitary gland. Inā hoʻopauʻia ka hanaʻana o nā'ōpiopio, loaʻa keʻano o ke kaulikeʻole.

ʻO Isenko-Cushing maʻi - he aha ia?

ʻO keʻano i ho'ākākaʻia (hypercorticosis) he hui ia o nā maʻi i loaʻa ai i ka huapili hoʻopunipuni ka nui o ka cortisol a me ka hormonone adrenocorticotropic. He mea nui e wehewehe i ka pilikia i noʻonoʻoʻia a me ka maʻi o Cushing. He lua lekona ia o ka pūnaewele endocrine, e hoʻolālā i ka hopena o nā maʻi o ka hypothalamus a me ka moe pituitary.

Cushing's Syndrome - Ke kumu

Aia kekahi mau kumuhana e manaʻoʻia e hoʻonāukiuki i kēia maʻi. Hoʻonohonoho ponoʻia nā kumu o ka hypercorticism i 3 mauʻano:

ʻO ke kūlana kiʻekiʻe o ka maʻi

Ke ulu nei kēia maʻi o Itenko-Cushing ma lalo o ka mana o nā mea i waho. ʻO ke kumu nui o ka hopena o ka hoʻomauʻiaʻana o nā hormones glucocorticosteroid. ʻO kēiaʻano maʻi ka hopena o ke olakino, no laila ua kapaʻia ia he hypercorticism. Hoʻomaopopo pinepineʻia ma hope o ke kāpiliʻana - ua hoʻonohonohoʻia nā hana hana hoʻonāuki e kāohi i ka palekana a pale i ka hōʻoleʻana i ke kolo i hoʻoiliʻia. Hoʻomaka pū keʻano o ka hana i nā hanaʻepekema me ka hoʻomaʻamaʻaʻana i nā inflammations lōʻihi:

ʻO ka'ekepeke hypercorticosis

ʻO kēiaʻano likeʻole o ka maʻi ma muli o ka pilikia o loko o ke kino. ʻO nā kumu nui o ka uluʻana he mauʻanuʻu e alakaʻi ana i ka hanaʻole o ka pīkoi kino:

ʻO ka hoʻonāukiuki i ka uluʻana o nā'ōpū o ke ahupuaʻa e hiki ke lilo i ka heredity, no laila kekahi o nā kumu o ka pukaʻana o ka hypercorticism he predisposition genetic. ʻO ka maʻi o Itenko-Cushing ke kumu o nā neoplasms, akā ma nāʻanoʻano'ē aʻe:

ʻO Cushingʻo ka pseudo-syndrome

Aia kekahi mau kūlana e ulu ai ka hana cortisol nui, akā,ʻaʻohe kino hilemona-huna i ke kino. ʻO kēia kahi maʻi maʻi o ka maʻi kaiākea, me keʻano o nā maʻi pilikino a me nā maʻi noʻonoʻo. No ka hewa i hōʻikeʻia e kekahi kiʻi pilikino, pili like i ka maʻi maoli. I kekahi manawa o ka pseudo-syndrome Itenko-Cushing hoʻonāukiuki:

ʻO ka maʻi o Itenko-Cushing - hōʻailona

ʻO ka hiʻohiʻona nui o ka hypercorticismʻo ka laweʻana i nā momona ma nā wahi he nui:

Ma muli o ka momona, ua maʻalahi ka maʻalahi eʻike i ka Itenko-Cushing Syndrome, a penei keʻano o nā hōʻailona:

I ka loaʻaʻoleʻana o kahi lāʻau hoʻomalu, e piʻi koke ka pilikino hormonal. Ke hoʻomohala nei i ka uluʻana o Cushing's Syndrome,ʻo nā hōʻailona o kēia mau mea:

ʻO Isenko-Cushing syndrome - hōʻoia

ʻO ka kumu nui e'āpono ai i ke kahakiho kalapila ka hōʻailona o ka pilikino. Ma hope o ka hōʻiliʻiliʻana i ka emenesis a me ka nānā ponoʻana, ua hāʻawi ka endocrinologist i keʻano o nā hoʻonaʻauao e hoʻoholo ai i nā hopena o nā hanana maʻi, ka hoʻokaʻawaleʻana o nā maʻi i haʻiʻia a me nā maʻi'ē aʻe. ʻO Cushing's Syndrome - hōʻikeʻia:

ʻO Isenko-Cushing syndrome - ka lāʻau olakino

Hoʻopiliʻia nāʻano noʻonoʻo e pili ana i nā kumu i kumu ai i ka hypercorticism. Me nā kumu o ka hopena, hoʻopau ikiʻia, hoʻemiʻia o keʻano o nā lāʻau glucocorticoids a me kā lākou pani paniʻana i nā lāʻau lapaʻau'ē aʻe. I loko o ka like, ua hanaʻia kahi hōʻailona maʻamau o ka maʻi o Itenko-Cushing, e makemake ana e hoʻihoʻi hou i nā hana hana me ka palekana o ke kino kanaka.

I ke kumu o ka hopena o ka hana cortisol nui, pono e hoʻopauʻia ke kumu. ʻO ka koho pono wale nō i mua o nā pūkoko e hoʻonāukiuki i ka maʻi o Cushing e hana maikaʻiʻia. Hoʻopauʻia ka Neoplasm, a ma muli o ka hoʻouluʻana a me ka lāʻau lōʻihi o ka lāʻau lapaʻau. E koho i nā mea hana pharmacological e ho'ēmi i ka manaʻo o nā hormones corticosteroid i loko o ke koko a hoʻopau i kā lākou hana:

Eia hou, pono pono ke kāpae i nā hōʻailona o ka pilikino. No ka hanaʻana i kēia, hoʻohana (ma ke koho o ka endocrinologist):

Nutrition no ka hypercortisy

ʻAʻole ka meaʻai e hoʻohaʻahaʻa i ka hana o cortisol, akā e hoʻomaopopo i ka hoʻohālikelikeʻana i nā kaʻina hana metabolic i loko o ke kino. He mea nui ka hoʻopalekanaʻana i ka hypercorticism - pono ke komo i ka hoʻoponoponoʻana i kaʻai me ka palena a iʻole ka hōʻoleʻiaʻana o nā huahana nei:

No ka hoʻoikaika i ka Itzenko-Cushing syndrome he mea nui e hoʻohana:

ʻO nā pilikia o ka maʻi o Itenko-Cushing

ʻO nā hana pilikino i manaʻoʻia he mea hiki i ka holomua, ma ka neleʻana o ka lāʻau lapaʻau pono e hiki ai ke hopena i nā hopena maikaʻi. ʻO ka maʻi a me ka Itenko-Cushing Syndrome ua pili pū me nā pilikia:

I kekahi manawaʻo kahi maʻi a he maʻi paha o Itenko-Cushing ke kumu he pilikia loa e hiki ai ke hoʻopau i ka pilikia - adrenal (adrenal) pilikia. Nā hōʻailona: